aptığı açıklamada, her meyvenin mevsiminde tüketilmesi gerektiğini, mevsimi dışındakilerde ise kurutulmuş olanları tavsiye ettiklerini söyledi.
Arı, ''Zaten mevsiminde yetişmeyen meyveden aynı lezzeti ve aromayı almak da mümkün olmuyor. Bu durumda kurutulmuş meyveler devreye giriyor. Uygun koşullarda kurutulan meyveler, tadının yanı sıra lif ve vitamin değeri yönünden daha konsantre hale geliyor'' dedi.
Kurutulmuş meyvede dikkat edilmesi gereken tek hususun kurutma işlemi sırasında kimyasalilaçkullanılmaması olduğunu vurgulayan Arı, şunları söyledi:
''Mesela, kurutulmuş meyvelerden en fazla tüketilen kayısının doğal yollarla kurutulmuş olanını her tüketici kolaylıkla ayırt edebilir. Çünkü, kimyasallarla kurutulan kayısı altın gibi sarıdır, oysa doğal koşullarda kurutulanın rengi koyu da olsasağlıkaçısından daha faydalı olduğu unutulmamalı.''
Arı, kurutulmuş meyvelerin raf ömrünün de daha uzun olduğunu, özellikle okul çağındaki çocukların, kan değerleri düşük kadınların, ağır işlerde çalışanların, bağışıklığını güçlendirmek isteyenlerin bol bol kurutulmuş meyve yemesini tavsiye ettiklerini bildirdi.
Lif, vitamin, mineral ve potasyum bakımından kurutulmuş meyvelerin bulunmaz birer kaynak olduğunu belirten Arı, ''Özellikle soğuk kış günlerinde kurutulmuş meyveler hastalıklara kalkan oluyor'' dedi.
Arı, kurutulmuş meyveleri herkesin tüketebileceğini ancak, şeker ve diyaliz hastalarının dikkatli olması gerektiğini, aşırıya kaçıldığında kilo alımına da neden olabileceğini sözlerin ekledi.
0 yorum:
Yorum Gönder