12/28/2010

Limon yağı,Limon yağı nedir?Limon yağı faydaları,nerede kullanılır?

Diğer isimleri: (Zitronenbaum / Limonier citronnier / Lemon tree / Lemon / Citron)
Doğada: Mart-Ekim ayları arasında beyazımsı-pembe renkli, güzel kokulu çiçekler açan, 3-5 m boylarında, kisin yapraklarını dökmeyen küçük boylu ağaçlar. Vatani Çin olup, Akdeniz bölgesinde geniş çapta yetiştirilir. Akdeniz bölgesi ve Doğu Karadeniz de ülkemizde yetişir.
Özellikleri: Doku yenileyici, sakinleştirici, antiseptik, anti bakteriyel, anti viral, anti histaminik ve antidepresan.


Kullanıldığı yerler:


Kompres olarak/Banyo suyuna Buhar yoluyla: Tazeleyici ve aktive edici Ruhsal sıkıntılardan kaynaklanan kaygıları ortadan kaldıran dengeleyici etkiye sahiptir.
Masaj yoluyla: Baş ağrısını giderici, depresyon önleyici, idrar yolu ağrısını dindirici ve rahatlatıcıdır. Kuvvetli mikrop öldürücü, kullanıldığı bölgede 20 gün kadar antiseptik etkili. Adale kuvvetlendirici. Spor sakatlıklarında masaj için çok uygundur. Karaciğer ve safra kesesi fonksiyonlarını düzenleyicidir.
Losyon olarak: Böcek sokmalarında kaşıntı giderici, egzama ve soğuk tahrişlerinde tedavi edici özelliği vardır. Cildi temizler. Ağız çalkalama suyu veya gargara olarak: Boğaz ağrısı giderici Uyarılar: Güneşlenmeden önce kullanmayın, tahriş edici özelliği çok yüksektir.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
haberler

2013 Kadın Saç modelleri Erkek saç modelleri