3/29/2011

Trafik kazası hastane masraflarını devlet mi karşılıyor?

Trafik kazaları harcamaları SGK tarafından karşılanacak,Trafik kazası hastene masraflarını devlet ödeyecek

AK Parti Bolu Milletvekili Fatih Metin, son yapılan düzenlemeyle genel sağlık sigortasının kapsamının genişletildiğini belirterek, "Trafik kazalarında sağlık harcamaları SGK tarafından karşılanacak
AK Parti Bolu Milletvekili Fatih Metin, son yapılan düzenlemeyle genel sağlık sigortasının kapsamının genişletildiğini belirterek, "Trafik kazalarında sağlık harcamaları SGK tarafından karşılanacak

. İşten ayrılan sigortalılar da 100 gün süre ile sağlık yardımlarından faydalanabilecek." dedi. Metin, yaptığı yazılı açıklamada, genel sağlık sigortasının kapsamının genişletilmesiyle birlikte vatandaşın mağdur olduğu iki önemli konudaki mağduriyetlerinin giderildiğini kaydetti.
Metin, torba yasa kapsamında yapılan düzenlemeyle trafik kazalarındaki sağlık harcamalarının Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından karşılanacağını aktardı. Milletvekili Metin, şöyle devam etti: "Trafik kazaları nedeniyle sağlık yardımı sağlanan kişilerin tedavi bedellerinin Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında (Trafik Sigortası) ve diğer bağlantılı sigortalar ile sosyal güvenlik rejimi kapsamında karşılanması konusunda tereddütler vardı.
Bu durum her iki sistemin sonuçta sağlık teminatı sunmasına rağmen farklı kurallarının bulunmasından kaynaklanıyordu. Uygulamada yaşanan tereddütler kazazedelerin hak kayıplarına ve mağduriyetlere neden oluyordu. 6111 sayılı Kanunun 36ncı ve 59uncu maddeleri ile trafik kazası geçiren vatandaşlarımızın mağdur olmaması için, sağlık güvencesi olsun veya olmasın, trafik kazalarında, herkesin üniversitelere bağlı hastaneler ve diğer bütün resmi ve özel sağlık kurum ve kuruluşlarınca sunulan tedavi hizmet bedelleri SGK tarafından karşılanmaya başlandı.
Buna karşılık, Sigorta şirketlerince sağlık teminatı sağlayan zorunlu sigortalar için alınan prim ve güvence hesabınca tahsil edilen katkı paylarının yüzde 15´ini aşmamak üzere Hazine Müsteşarlığınca belirlenen tutar, SGK´ ya aktarılacak. 6111 sayılı Kanunun Geçici 1inci maddesi ile bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce gerçekleşen trafik kazalarına ait sağlık giderleri de SGK tarafından karşılanacak. Bu giderler karşılığında üç yıl süreyle belirlenen tutarda SGK´ya aktarım yapılacak."İŞTEN AYRILAN 100 GÜNE KADAR SAĞLIK YARDIMINDAN FAYDALANACAKAK Parti Bolu Milletvekili Fatih Metin, açıklamasında, işten ayrılan sigortalıların 100 gün süreyle sağlık yardımlarından faydalanmalarının kolaylaştırıldığını dile getirdi.
"Sigortalı kişiler zorunlu sigortalılıklarının sona erdiği tarihten sonraki 90 günlük sürede gelir testi yaptırmak ve gelir testi sonucunda elde edilen verilere göre genel sağlık sigortası primi ödemek zorunda idiler." diyen Metin, şunları kaydetti: "Ancak, bu kişilerin söz konusu 90 günlük sürede genel sağlık sigortası primi ödeme yükümlülükleri olsa da, 5510 sayılı Kanunun ilgili maddesi gereğince bu sürede prim borçlarının olup olmadığına bakılmasızın genel sağlık sigortasından sağlık yardımı yapılmaktaydı. 6111 sayılı Kanunun 36ncı maddesi ile getirilen yeni düzenlemeyle, sigortalılar işten ayrılmalarından itibaren on güne ilaveten doksan gün süreyle (işten ayrılmalarından itibaren 100 gün süreyle) gelir testi veya prim ödeme yükümlülüğü olmaksızın sağlık yardımlarından faydalanacaklar." 

0 yorum:

Yorum Gönder

 
haberler

2013 Kadın Saç modelleri Erkek saç modelleri