11/01/2011

Albümin nasıl elde edilr? Pirinçten albümin yapımı

Çinli bilim adamları bir ilke imza atarak yapay albümin oluşturmayı başardılar
Vuhan Üniversitesi bilim adamları, sonuçları Proceedings dergisinde yayımlanan araştırmalarında, bir kilo pirinçten 2,75 gram albümin kazandı.

Araştırmayı yöneten Yang He, elde ettikleri albümini, karaciğer hastalığı bulunan fareler üzerinde denediklerini, yaşamsal önem taşıyan bu proteinin işe yaradığını gördüklerini belirterek, pirinçten kazanılan albüminin doğalıyla aynı etkiyi gösterdiğini, herhangi bir alerjik reaksiyona neden olmadığını bildirdi.
Kan ile doku arasındaki sıvı dengesini sağlayan, kanda moleküllerin taşınmasından sorumlu olan albüminin, ağır karaciğer hastalıkları veya diyalizde yaşamsal önem taşıyan ilaçların temelini oluşturduğunu ifade eden bilim adamları, kan plazmasından albümin elde edilmesinin zahmetli ve uzun bir süreç olduğunu kaydetti. Bu süreçte albümine virüs bulaşma ihtimalinin de her zaman bulunduğunu belirten bilim adamları, genetiği değiştirilmiş pirincin ucuz bir albümin kaynağı oluşturabileceğini ifade etti.
Bilim adamları yıllardır bakteri, maya veya genetiği değiştirilmiş bitkilerden albümin elde etmenin yollarını arıyor. Ancak şu ana kadar etkin ve ucuz bir yol bulunamadı.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
haberler

2013 Kadın Saç modelleri Erkek saç modelleri