11/02/2011

Kurban Kesildikten ne kadar zaman sonra yenmeli

Kurban eti kesimden kaç saat sonra yenir,Kurban eti buzdolabında ne kadar bekler? Ne kadar süre saklanır?
Kurban bayramına çok az bir süre kaldı.Kurban kesimi ile beraber et tüketimi ile ilgili doğru ve yanlışlar bir başlık altında.İşte kurban etinin doğru tüketimi;

Diyetisyen Banu Eroğuz Demirözü, et tüketirken yanında verilecek taze yapılmış bir salatanın içerdiği C vitamini sayesinde etin demir emilimini arttıracağını belirterek, et posadan fakir bir besin olduğu için salatanın o öğünün posa oranını da dengeleyeceğini vurguladı. Kesilen etlerin saklama koşullarının da önemli olduğuna dikkat çeken Demirözü, "Doğru saklama koşullarının sağlanması mikroorganizmaların üremesine engel olurken besin öğeleri kaybını da en aza indirir. Uygun şekilde temizlenip paketlenen etler buzdolabının soğutucu kısmında 3-5 gün, derin dondurucu kısmında ise 3 aya kadar saklanabilir" dedi.


ETLER 24-48 SAAT BEKLETİLMELİ


Taze kesilen ette 'ölüm katılığı' adı verilen bir sertlik olduğunu, bunun sindirmede ve pişirmede zorluklar yaratacağını aktaran Demirözü, etlerin buzdolabında 24-48 saat bekletildikten sonra tüketilmesini önerdi.


Demirözü, etlerin pişirilmesinin de önemli olduğuna da işaret ederek uygulanan yanlış pişirme yöntemleri sebebiyle etlerde meydana gelen protein, vitamin ve mineral kayıpları oluştuğuna dikkat çekti. Demirözü, "Etlerin yağda kavrulması veya kızartılması besin öğesi kayıplarının artmasına sebep olur. Bu yöntemler ayrıca fazla miktarda yağ tüketilmesine ve ileride sağlık sorunlarının oluşmasına da yol açabilmektedir. Dolayısıyla etlerin buğulama, ızgara ve haşlama şeklinde pişirilmesi sağlık açısından daha doğrudur" dedi.

Sağlıklı ve mutlu bir kurban bayramı geçirmeniz dileği ile...




0 yorum:

Yorum Gönder

 
haberler

2013 Kadın Saç modelleri Erkek saç modelleri