3/18/2012

Kakaonun Faydaları,Kakao yararları

Çikolata… Kimileri için vazgeçilmez bir aşktır. Peki bu aşkın ham maddesi, çekirdeği kakaoya nasıl bakıyoruz?
Kakao ağacı olarak bilinen Theobromacacao’nun yetiştirilmesi için en elverişli ülke kuşkusuz Ekvador Cumhuriyeti. Ülkenin en önemli geçim kaynağını ise mutluluk ve sağlık oluşturuyor. Nasıl diye düşünenlere cevap kakaodan geliyor.


Çikolata geçmişten günümüze özellikle kadınlar üzerinde psikolojik olarak oldukça olumlu etkilere sahip. Aslında kadınların kendilerini iyi hissetmelerini sağlayan endorfini çikolatanın içinde yer alan kakaonun salgılattığı ortaya çıktı. Sadece kokusuyla dahi mutluluk hormonunu harekete geçiren kakao, kalp hastalıkları ve kanserle mücadele etmesi, cildi ve kemikleri beslemesi ile ağzınıza sağlık dedirtiyor. Son olarak Harvard Tıp Akademisi uzmanları, kakaonun yüksek tansiyonu düşürdüğüne dair bulgular elde ettiğini savunuyor.


Dünyanın en güzel ülkeleri arasında olan ve adını Ekvator çizgisinden alan Ekvador ülkesinde yetişen dünyanın en güzel kakaolarının sırrı Ekvador ülkesinin tropikal iklimi, güneşi, amazon ormanları. Mutluluk ve güzellikler ülkesi olarak tanımlanan Ekvador Cumhuriyeti’ndeki insanların mutlu ve sağlıklı olmasının sırrının ise kakao ile bir ilgisinin olduğu da kaçınılmaz bir gerçek.
Kakaonun faydaları ise;


Kakao, günümüzde kronik hale dönüşen stresle mücadeleye karşı en yararlı element olan potasyumu içinde barındırıyor.
Kakaonun içinde bulunan antioksidanlar kanserle mücadelede en önemli etkiyi oynarken, kırmızı şaraba oranla iki; yeşil çaya oranla üç kat daha fazla antioksidan madde içeriyor.
Zengin bir kalsiyum kaynağı olan kakao, güçlü kemiklerin oluşmasını sağlıyor.
Kakao, büyük miktarda bakır içeriyor. Bakır, vücudun demiri absorbe etmesine yardımcı oluyor. Bu da cilde, damarlara ve dokulara faydalı oluyor. Bağışıklık ve üreme sistemi için faydalı demir ve çinko kakaoda bolca mevcut.
Toz haline getirilerek suyla kaynatılıp içilebildiği gibi, pasta, kek ve çeşitli tatlıların imalatında da geniş miktarda kullanılan kakao, böbreklerde su ve tuzun emilmesini engelleyerek idrarı arttırır.
Vücutta yer alan iç organ kaslarını gevşeterek damar tıkanıklıklarını engeller, bronşları genişletir.
Zindelik ve uyanıklık verir.
Yağı sayesinde güneşin zararlı ışınlarının engellenmesi amacıyla cilde sürülerek güneş yağı olarak kullanılır. Ayrıca, yumuşatıcı özelliği sayesinde cilt çatlaklarına pamukla sürülerek faydalanılır.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
haberler

2013 Kadın Saç modelleri Erkek saç modelleri