3/19/2012

Pepino Meyvesi ne işe yarar ? Nasıl yenir? Faydaları,Tadı nasıldır ?

Pepino; Ana vatanı Güney Amerika ülkelerinden Peru^dur. Kavuna benzer aromalıdır, meyvesinin eti sulu ve ince kabukludur. Meyveleri partenokarpik oluştuğu için meyvesinin içinde tohum bulunmaz ve meyvesinin tümü yenilebilir.
Pepino meyvesinin faydaları :
İçeriğindeki A ve C vitaminleri sayesinde idrar yolları, solunum yolları enfeksiyonlarında vücudun direncini artırır. Bunun dışında yaralarda ve diş iltihaplarını gidermekte etkilidir. Kan damarlarının güçlü olmasını sağlar.
Bazı kişiler sağlık iksiri olarak tanımladıkları pepino meyvesini çeşitli hastalıklar için tüketirken bazıları da meyve olarak hatta cilt bakımı için tüketmektedir. Pepino olgunlaşmadan ve olgunluk seviyesine ulaştığı meyve hâlinde de tüketilebilir.


Meyvenin ham hâli özellikle şeker hastaları için tavsiye edilir çünkü tam olgunlaşmamış pepino meyvesinin şeker oranı daha düşük olduğu için rahatlıkla kullanılabilmektedir. Kanser hücrelerinin yok olmasında büyük etki sağlar kolesterolü düşürür. Hücre yenileyici özelliği ile çocukların gelişiminde faydalıdır. C vitamini deposu olma özelliği ile vücut direncini artırır. Kalsiyum açısından zenginliği ile ağrıların giderilmesinde etki sağlar.
Ayrıca Pepino, böbrek kumuna karşı etkilidir. Anemi hastalarına faydalıdır.Afrodizyak etkisi vardır.Uyku düzenini dengede tutar.
Adet dönemini düzene sokar, menopoz dönemindeki psikolojik sorunlarda olumlu etki yaratır.
İçeriğinde K vitamini bulunduğu için kanın pıhtılaşmasını kolaylaştırır.
Çocuklarda kemik gelişimi sağlar, eklem romatizmasına karşı faydalıdır. Hemofiliye (Kanın pıhtılaşmasındaki bir bozukluğa bağlı kanama hastalığı) iyi geldiği belirtilmektedir.
Bayanlar cilt bakımı için de kullanırlar. Meyveleri yedikten sonra, yaşlanma hali ya da belirtilerine karşı (anti-aging) etkisi olması sebebiyle kabuklarını da cilt bakımı için yüzlerine sürüyorlar.

Nasıl yenir?
İkiye ya da dörde ayrılarak soyulur ve çiğ olarak tüketilir.

Tadı Nasıldır?
Tadı kavuna benzetilmekle beraber içindeki şeker oranı oldukça azdır.İlk kez yiyenler "Tatsız-tuzsuz" yorumunu yapabilirler

0 yorum:

Yorum Gönder

 
haberler

2013 Kadın Saç modelleri Erkek saç modelleri