12/04/2010

Ağız tatsızlığı nedir,tedavisi,nasıl geçer?

Ağız tatsızlığı çeşitli sebeplerden kaynaklanır.Özellikle aşağıdaki hastalıklar sırasında ağız tatsızlı ortaya çıkar.Hazımsızlık,kokulu ve acılı yiyecekler,alkol ve kullanılan bazı ilaçlar,fazla tütn ve bazı akciğer hastalıkları,ağız yaraları,burun hastalıkları,uzun süreli diyetler,nezle,paslı dil ve ateşli hastalıklar.Tedavi için hastalık sebebini bilmek gerekir.Aşağıdaki reçetelerden sizi en kolay geleni uygulayarak ağız tatsızlığından kurtulabilirsiniz.


Reçete 1
Malzemler;Saz
Uygulanışı;Yemeklerden 15 dakika önce hasır yapmakta kullanılan sazdan bir parça alınır iyice çiğneninr ve tükürülür. 3-4 gün devam edilir


Reçete 2
Malzemeler;Badem,bal
Uygulama; 1 çorba kaşığı dövülmüş badem ile bir tatlı kaşığı süzme bal karıştırılır.Yemeklerden 15 dk. önce 1 er kahve kaşığı yenir.


Reçete 3
Malzemeler;Yabani hindiba ,bal
Uygulama;Demliğe su doldurulur üzerine bir tutam yabani hindiba konur.10 dk. kaynatılır.Sonra süzülür. Üzerine iki çorba kaşığı bal konur.Günde 3 kez yemek öncesi 1 çay kaşığı içilir

0 yorum:

Yorum Gönder

 
haberler

2013 Kadın Saç modelleri Erkek saç modelleri