4/01/2012

Kadınlarda Testesteron fazlalığı/Yüksekliği nedir? Belirtileri ,tedavisi

Testosteron erkeklik hormonu, östrojen ise kadınlık hormonudur. Östrojen ve testosteron steroid grubu hormonlardır. Vücutta ön maddeleri kolesteroldür. Yumurtalıklar ve böbrek üstü bezleri kolesterolü enzimlerle dönüştürerek testosteron ve östrojeni üretirler.


Kadınlarda'da erkeklik hormonun fazla oldugu durumlar vardır bu normal degildir.Kadınlarda erkeklik hormonunun yüksek olmasının nedenlerinin birincisi yumurtlaık kaynaklı sebeblerdir. Kadınlarda testesteron üreten iyi huylu veya kötü huylu tümörlerde bulunabilir.


Böbrek üstü bezinde bir kitle olması durumunda böbrek üstü bezi fazla erkekklik hormonu salgılar.


Erkeklik hormonunun kadınlarda yükselmesi durumunda kıllanma olur bıyık bölgesinde sakal ve bel bölgesinde göğüslerin arasında bacak üstlerinde istenmeyen kıllanamaya neden olur


Erkeklik hormonunun kadınlarda yüksek olmasında sivilce olmasına sebeb olur erkeklik hormonu fazla olan kadınlarda adet düzensizliği görülür sinirlilik durumlarıda sıklıkla görünür.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

yaklaşık 1 senedir lazerli epilasyona gidiyorum şimdiye kadar bitmesi gerekirken maalesef henüz bir sonuç alamadım.bunun üzerine hormon testi yaptırdım referans aralığı 0,5-0,75 ama bende 0,82 çıktı yüksek bi hormonsal bozukluk mudur bu ileride başka sorunlar yaşamamada yol açar mı gebelik gibi. 23 yaşındayım bekarım.

Yorum Gönder

 
haberler

2013 Kadın Saç modelleri Erkek saç modelleri