12/07/2010

Edremit güre kaplıcaları,Güre kaplıcaları,Güre kaplıcaları,hangi hastalıklara iyi gelir?

Edremit Güre Kaplıcaları - Balıkesir Konumu: Güre kaplıcası, Marmara Bölgesi’nin güney kesiminde bulunan Balıkesir ili, Edremit ilçesine bağlı Güre beldesindedir. Güre beldesi Çanakkale–İzmir karayolunun üzerinde olup deniz kenarında yer almaktadır. Balıkesir ilinin ikinci büyük ilçesi olan Edremit İlçesinin 4 beldesinden biri olan Güre, güneyde Edremit Körfezi, kuzeyde Kaz Dağları, doğuda Akçay ve Kızılkeçili köyü, batıda ise Çamlıbel köyü ve Altınoluk beldesi tarafından çevrelenmiştir. Kaplıcanın aynı zamanda deniz kenarında olması kıyı turizmi açısından da avantajlar sağlamaktadır. Kaplıca, Edremit’te bulunan Kaz Dağları Milli Parkına da çok yakın bir şekilde konumlanmaktadır.
Kaynak : yorumla.net - Linkleri Sadece Kayitli Uyelerimiz Gorebilir. Uye Olmak Icin Tiklayiniz...
Yükseklik: Güre kaplıcasının denizden yüksekliği 10 metredir.

İklim Özellikleri: Kaplıca alanı Akdeniz iklimi özellikleri göstermektedir.

Tedavi (Endikasyon) Özellikleri: Kaplıca suyunun, romatizmal hastalıklar, kadın hastalıkları, cilt hastalıkları, kronik iltihabi sendromlar, üst solunum yolları astım, guatr, kireçlenmeler, sedef, böbrek taşı ve kumları ve karaciğer rahatsızlıklarına olumlu etkileri görülmektedir.

Termal Su Özellikleri Fiziksel Özellikler: Renksiz, Berrak

Kimyasal Özellikler: Sodyum:227.3 mg/l, Amonyum 9.39 mg/l, Co2:44 mg/l Kalsiyum:32.2 mg/l, Florür: 5,965 mg/l, Magnezyum:2,4 mg/l

Fiziko Kimyasal Özellikler: Ph:6,78, Ec:1450 s, sertlik:19,5Frs, Salitine: 5, Bi-karbonat:29,3 mg/l, Demir:0,032 Nitrat:3,845 mg/l

Toplam Mineralizasyon: 1007,235 Mg/lt

Sıcaklık: 37 ºC


Edremit Güre Kaplıcaları Bölgesine Nasıl Gidilir ?
Güre Kaplıcası Edremit’e 12 km, Akçay’a 3 km, Altınoluk’a 11 km mesafededir. Edremit ilçesi, Balıkesir’e 87 km, Çanakkale’ye 120 km, İzmir’e 200 km, Bursa’ya 235 km, İstanbul’a 480 km, Ankara’ya 620 km mesafededir. En yakın demiryolu istasyonu Balıkesir’de olup, yaz döneminde Ankara’dan otobüs irtibatlı tren seferleri yapılmaktadır. Edremit’te bulunan Körfez Havaalanı tüm yıl küçük uçaklara hizmet verirken, yaz döneminde Ankara ve İstanbul’a tarifeli seferler yapılmaktadır. Edremit Körfezi’nde 2 adet büyük çapta Yat Limanı(Ayvalık-Burhaniye), 2 adet de Balıkçı Barınağı (Altınoluk-Küçükkuyu) bulunmaktadır.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
haberler

2013 Kadın Saç modelleri Erkek saç modelleri