3/18/2011

Çalışan kadınlarda hamilelik,çalışan anne hamilelik ipuçları

GEÇ OLMADAN HABER VERİN
İş yerimde hamile olduğumu ne zaman söylemeliyim?
Bazı anne adayları yeni başladıkları işlerinde sorun çıkmaması ve öncesinden amirlerine belli bir süre hamile kalmama taahhüdü verdiklerinden, hamileliklerini söylemeye çekinirler. Bunun yanında özellikle hamileliğin ilk aylarında doktor istirahatı gerektirecek durumlar söz konusu olabileceğinden amir, hamilelikten haberdar edilmelidir.
İş yerinde sürekli oturuyorum, neler yapmalıyım?
İş yerinde de istirahat etmek mümkündür. Mümkünse işe servisle gidip gelmek, öğle saatlerini 'şekerleme' yapmak için kullanmak, işini bir an önce bitirip geri kalan zamanını istirahat için harcamak çözüm olabilir. Sürekli oturarak çalışan anne adaylarının iki saatte bir kalkıp 10 dakika ofis içinde dolaşmaları, dolaşım sistemlerini rahatlatmaları açısından önemlidir.

BESLENMEYE DİKKAT!
Çalışırken beslenme konusunda nelere dikkat etmeliyim?
Çalışan anne adayları genelde düzensiz beslenir. Bunun nedeni, sabah acelece bir şeyler atıştırılarak güne başlanması, öğlen işyerinde çıkan yemeğin isteğe göre değiştirilememesi ve başka şeylerle öğünün geçiştirilmesi, akşam yorgun argın eve gelindiğinde yine acelece yemek pişirilmesidir. Çözüm, hamilelikte beslenmeyi ciddiye almak, sabah daha erken kalkıp dengeli ve zengin bir kahvaltı yapmak, öğle yemeğini evden götürmek olabilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
haberler

2013 Kadın Saç modelleri Erkek saç modelleri