3/29/2011

Radyasyon Aşısı bulundu,Radyasyon aşısı

Rus bilim adamlarının geliştirdiği aşı nükleer santral yüzünden radyasyon etkisi altında kalan Japonlara umut oldu.


Rusya'nın Kuzey Osetya eyaletinin başkenti Vladikavkaz'daki araştırma merkezinde çalışan bilim adamları eşsiz bir aşı geliştirdi. Bu aşı canlıların maruz kaldığı radyasyonun etkilerini yok edebiliyor.


Voice of Russia'nın haberine göre, keşfi duyan Japon bilim adamları bu aşıyı Tokyo depreminin ardından sızıntının yaşandığı Fukuşima-1 nükleer santral tesisinde temizleme çalışmaları yaparken radyasyon alan çalışanlar üzerinde kullanmak istiyor.


Araştırmanın başındaki isim Vyacheslav Maliyev, NASA uzmanlarıyla birlikte çalıştıklarını ve çalışmanın çok yakında tamamlanacağını söyledi.


2006'da Amerikanların ve Rusların aşıları hayvanlar üzerinde denendi fakat Amerikan aşısı işe yaramayınca Amerikalı radyobiyolojistler de Ruslarla birlikte çalışmaya başladı.


Aşının standardın 1000 katı radyasyonda bile işe yaradığı kanıtlandı. Ancak ilacın hastalar üzerinde kullanılmasına henüz başlanmadı.


Radyasyonun DNA üzerinde gerçekleştirdiği değişiklik süreci yüzünden antiradyasyon ilaçlarının test edilmesi normalde yıllar alıyor. 

0 yorum:

Yorum Gönder

 
haberler

2013 Kadın Saç modelleri Erkek saç modelleri