6/11/2011

Da Vinci Diş estetiği nedir? Nasıl yapılır? Davinci diş estetiği

Güzel ve sağlıklı bir gülüş sandığınızdan daha çok kapı aralar...
Da Vinci Diş Estetiği, tırnak kalınlığında, istenen renk, boy ve formda özel olarak hazırlanmış bir porselen tabakasının dişin ön yüzüne yapıştırılması işlemi olarak tanımlanıyor. Porselenden imal edilen bu kaplamalar ortalama 0,7 mm kalınlığında, ışık geçirgenliğine sahiptirler. Mevcut bir diş üzerine mükemmel bir uyum ve hassasiyetle hazırlanıp yerleştirilirler. Porselen lamina uygulanacak dişlerde az miktarda da olsa bir aşındırma yapmak gerekir, bu yapılan aşındırma oranı dişin formuyla, rengiyle, konumuyla doğru orantılı olarak belirlenir. Hazırlanan dişlerin ölçüsü alındıktan sonra laboratuarda özel olarak hekimin ve hastanın belirlediği formda dişler mumdan hazırlanır. Bu dişler hastanın ağzında tek tek denenir ve nasıl durduğu gösterilir, bu işleme prova adı verilir. Prova için hazırlanmış mumdan dişler hastanın ve hekimin ortak onayından sonra, onaylanan formun aynısının porselen hali yapılır. Bu yöntem sayesinde mum üzerinde hastanın ya da hekimin arzu ettiği değişiklikler yapılır ve porselen istenen haline gelmiş, mükemmel gülüş yakalanmış olur. Sonuç itibari ile hasta bu tedavinin sonucunda nasıl bir görünüme kavuşacağını bilir.
Bu yöntem ön dişlerdeki aralıkların kapatılmasında, çarpma sonucu oluşan kırıkların tedavisinde kullanılıyor. Ayrıca diş beyazlatma yönteminin yeterli olmadığı aşırı koyu renkli dişlerde ve çürük olması ya da çapraşıklık nedeniyle porselen kaplanması gereken durumlarda da uygulanıyor. Herkese uygulanabilmekle beraber çene bozuklukları, tırnak yeme, kalem ısırma gibi alışkanlıklar sonucu ileri derecede diş eti tahribatlarının mevcut olduğu durumlarda uygulanmıyor.

Tedavi süresi
Tedavinin laboratuar aşaması 7 -10 gündür. Ancak dudakların yeni görünüme uyum sağlaması 3 – 4 haftayı bulabilir. Bu uyum süresince bazı dudak egzersizleri ve yüksek sesle okuma tavsiye edilir.
Ünlülerin doktoru olarak anılan Dr. William Dorffman Dünyada Da Vinci porselenlerini en çok uygulayan Diş Hekimi’dir. William Dorffman ile çalışmalar yapan Diş Hekimi Dr. Çağdaş Kışlaoğlu da bu yöntemi kullanarak; gereken durumlarda, İstanbul’da hastalarından aldığı ölçüleri Amerika’ya Da vinci Laboratuarlarına göndererek porselenleri Amerika’da hazırlatıp hastalarına uyguluyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
haberler

2013 Kadın Saç modelleri Erkek saç modelleri