3/19/2012

Bahar Yorgunluğu Nasıl geçer? Bahar yorgunluğu tedavisi

İç hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Birsel Kavaklı, yaptığı açıklamada, mevsim geçiş dönemlerinde sürekli değişen hava şartlarının insan sağlığını ve günlük hayat temposunu etkilediğini söyledi.
''Yorgunlukla baş etmek istiyorsanız öncelikle enerjinizi doğru kullanmayı öğrenin'' diyen Prof. Dr. Kavaklı, şu önerilerde bulundu:


Günde en az 8-10 bardak su içilmesi, kahve ve çayın mümkün olduğunca az tüketilmesi gerekiyor 


''Çalışma ve dinlenme periyotlarınızı doğru ayarlayın. Kısa ve sık dinlenme aralıkları vererek yorgunluğun ortaya çıkmasını önleyebilirsiniz. Çalışırken vücut mekaniklerini doğru kullanarak kas ağrılarını engelleyebiliriz. Çalışma ortamının iyi havalandığından emin olmalısınız. Çok sıcak veya çok soğuk ortamlar vücudumuzda ekstra bir stres yaratır. Vücudun çok hafif düzeyde susuz kalması dahi metabolizmayı yavaşlatır. Bu nedenle günde en az 8-10 bardak su içilmesi, kahve ve çayın mümkün olduğunca az tüketilmesi gerekir.''
Prof. Dr. Kavaklı, her gün düzenli yapılan 30 dakikalık yürüyüşün, vücut ağırlığının dengelenmesine, kemik sağlığının korunması ve geliştirilmesine yardımcı olduğuna işaret ederek, ''Düzenli egzersiz ile metabolizma hızlanır, daha fazla enerji oluşumu sağlanır. Kalp damar sisteminin ve solunumun düzenlenmesini, dokulara yeterli düzeyle oksijen taşınmasını sağlar'' diye konuştu.

1 yorum:

herbal dedi ki...

Bahar yorgunluğu hakkında vermiş olduğunuz çok değerli bilgiler için teşekkür ederim.

Yorum Gönder

 
haberler

2013 Kadın Saç modelleri Erkek saç modelleri