3/24/2012

Karabiber Faydaları,Karabiber hangi hastalıklara iyi gelir? Çeşitleri

Karabiber nedir? Karabiber nasıl kullanılır? İçindekiler



Bileşimi; Nişasta, uçucu yağ, piperin 


Özellikleri; iştah açıcı, sindirimi kolaylaştırıcı, uyarıcı, mikrop öldürücü deriyi tahriş edici, kızartıcı, pankreas salgısını arttırıcı. Gaz giderici, bunaltı dağıtıcı özellikleri vardır.
Keskin, acı kokusu ve tadı vardır. 
Tane karabiber hava almayan teneke de yıllarca saklanabilir, ama, toz halinde ömrü kısadır. Zamanla kokusunu ve lezzetini kaybeder. Raflarda paket halinde duran toz karabiber, özelliğini kaybetmiştir. Yemeğe; yemek piştikten sonra ekilir.


Boğaz ağrısına karşı; çayın içine karabiber ilave etmek faydalıdır.
Dışardan karabiberli hamur ile ağrılı yerleri ovalamak da faydalıdır.
Üşütmelerde gece yatmadan önce göğse ve sırta zeytinyağı sürülüp, üzerine karabiber ekip havlu ile kapatılır yatılırsa; sabaha kadar beklenilmesi durumunda olumlu sonuçlar alınabilir.


Karabiber Tarihçesi; Asya’dan Avrupa ya ticareti yapılan ilk maldır. Orta çağda altın ve gümüşle kıyaslanmış, 15.yüzyıl da İngiltere de kira karşılığı olarak kabul edilmiştir, Orta çağ da karabiberin Avrupa da ödünç verildiği, çeyizlere konulduğu, vergi olarak verildiği bilinmektedir.
Romalılar; yarar göstermiş askerleri karabiberle ödüllendirirdi.


Dikkat. Damar sertliği yüksek tansiyon bağırsak iltihabı hastalar günden fazla 2 gram alabilirler. Toz halinde kullanma ömrü çok kısadır. Değirmende çekildikten sonra 60 gün içinde tüketilmelidir.Tohumunu satın alırken tanelerinin içi dolu olması sağlam karabibere işarettir. Karabiber meyveleri tam olgunlaşmadan toplanırsa bu “yeşilbiber” olur. Olgunlaşıp kızarıp kuruyup toplanırsa “karabiber” olur. Siyah kabukları çıkarılırsa “beyaz biber” olur.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
haberler

2013 Kadın Saç modelleri Erkek saç modelleri