3/24/2012

Kiwano Nedir? Kiwano Meyvesi Faydaları,Nasıl yenir? Tadı Nasıl ?

Kiwano ve Faydaları


Özellikleri ve Tarihçesi
Jelly kavun olarak da bilinen bu meyve salatalık gillerdendir. Kesildiği zaman içerisinde yüzlerce küçük çekirdek bulunur. Bu çekirdekleri kaplayan bir jel yine meyvenin içerisinde bu çekirdekleri birlikte tutar. Kavun, salatalık, muz ve limon birleşimi bir tadı vardır.


Yetiştirildiği Yerler
Güney Afrika, Orta Amerika ülkeleri ve İsrail de üretilmekte ve ülkemizde de yetiştirilmektedir. 


Faydaları
Kiwano, cildin, saçların, tırnakların, diş etlerinin, dişlerin ve kemiklerin sağlıklı kalmalarını sağlar. İdrar yolları, solunum yolları enfeksiyonlarında vücudun direncini arttır.


Kiwano Nasıl ve Nerede Kullanılır?
Kiwano, tatlılarda kullanılabildiği gibi içeceklere de hoş tat ve koku kazandırmakta da kullanılır. Kiwano bu yönlerinden dolayı büyüleyici bir meyve olarak da bilinir.


Muhafaza Koşulları
6 ºC de %90 - %95 nem oranında muhafaza edilmelidir.


Besin Değerleri
A,C Vitaminleri ile Kalsiyum, Demir bakımından zengin bir meyvedir.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
haberler

2013 Kadın Saç modelleri Erkek saç modelleri