12/13/2010

Kışın cilt bakımı,cildimizi kışa hazırlamak,kışa hazırlık kış bakımı

 Kışın cilt bakımı,cildimizi kışa hazırlamak,kışa hazırlık kış bakımı

Sıcaklıkların yüksek derecelerden sıfırın altına düştüğü dönemler yakın.
Peki, gardıroplarınız kadar cildiniz de kışa hazır mı?

Çevre ve fizyolojik faktörlerin etkisiyle çeşitli değişimler gösteren cildimizin yazın olduğu kadar kışın da özel ilgiye ihtiyacı var. Deri Hastalıkları Uzmanı Dr. Tuğba Türker, kış aylarında cilt hastalıklarının artış gösterdiğine dikkat çekerek, derimize gereken özenin gösterilmesi uyarısında bulundu.

Soğuk ve kuru hava, düşük nem, rüzgar, hava kirliliği, kapalı ve açık ortamlardaki ısı farkının deri sağlığını etkilediğini vurgulayan Dr. Türker “Bu dönemde cilt lekeleri, kılcal damarların belirginleşmesi, deri kuruluğu, kaşıntı, egzama, akne, sedef, vitiligo (derideki renk pigmentinin kaybolması ) gibi cilt hastalıklarında artış oluyor” dedi.

NELER YAPABİLİRSİNİZ?

Kışa girerken cildimizi mevsime hazır hale getirmek için birtakım tedbirler almamız gerektiğini ifade eden Dr. Türker şu uyarılarda bulundu:

• Soğuklarla savaşacak derinin bakımı için özen gösterilmesi gereken en önemli konulardan biri, cilt tipine uygun seçilecek ürünlerle deriyi nemlendirmektir.

• Çok sıcak su ile yapılan banyodan kaçınılmalı, keseden vazgeçilmeli, duş sayısı azaltılmalı ve banyodan çıkar çıkmaz su tutucu kapasitesi yüksek olan nemlendiriciler kullanılmalı.

• Güneşin etkisiyle lekelenen, kuruyan, kırışık hale gelen, hasarlı deri kimyasal peelinglerle yenilenip daha canlı, parlak ve tazelenmiş bir görünüm kazanabiliyor.

• İki ay süreyle kullanılacak antioksidan vitaminler de güneşin lekeleri, hava kirliliği gibi çevresel faktörlerden derinin etkilenmemesi için oldukça yararlıdır.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
haberler

2013 Kadın Saç modelleri Erkek saç modelleri