2/10/2011

Kanser yapmayan mangal,Mangal nasıl yakılmalı

Mangal nasıl yakılmalı,
Kanser yapmayan mangal nasıl hazırlanır

Tarın Bakanlığı tarafından hazırlanan bir broşürde mangalcılar uyarıldı. Broşürde, kanserojenlerin oluşmaması için mangal ateşi ile pişirilen et arasında 15 santimetre mesafe bırakılması isteniyor, ayrıca şu bilgilere yer veriliyor: “Et ve et ürünleri, yumurta ve kanatlı etlerini iyice pişirmek önemlidir. Donmuş sığır eti, balık ve tavuk eti pişirilmeden önce tamamen çözdürülmelidir. Yemeklerin bir kez daha ısıtılması sırasında, gıdanın bütün kısımlarında sıcaklığın en az 70 dereceye ulaşması gerekmektedir. Yemeklerde kullanılan yağların fazla yakılması kanserojen maddelerin artmasına yol açar. Ateş ile pişirilen etin arasında 15 santimetre kadar mesafe olmalıdır.”

0 yorum:

Yorum Gönder

 
haberler

2013 Kadın Saç modelleri Erkek saç modelleri