3/25/2011

Kırmızı et faydaları,hindi eti faydaları,balık eti faydaları

Kırmızı etin,balık etinin,tavuk etinin,hindi etinin yararları
KIRMIZI ET: Etin kötü şöhreti ABD’li bilim adamlarının yayınladığı bu liste ile silindi. Çocukların zihinsel gelişmesinde her hafta mutlaka tüketilmesi öneriliyor.
FAYDALARI;
*B12 vitamini bulunur. Bu vitamin ise vücut için çok gereklidir. Eksikliği ileriki yaşlarda sıkıntı oluşturur.
*Büyümede önemli etkisi vardır. Özellikle çocukların mutlaka tüketmesi gerekiyor.
*B12 vitamini sayesinde sinir hücrelerinin büyümesi ve tamirinde etkin rol oynar.
BALIK ETİ: Balık da herkes için yararlı B, A ve D vitaminlerinden bol miktarda var. İçerdiği koruyucu yağ asidi ile kalp hastalarının sofralarından eksik etmemesi gereken gıdaların başında geliyor.
FAYDALARI;
*Balık eti, kırmızı ete oranla daha az yağlıdır ve bazı özel yağ asitleri içerir. EPA ve DHA adı verilen bu özel asitler, et, süt, peynir gibi diğer hayvansal besinlerde yoktur.
*Bu yağ asitleri kan pıhtı oluşumunu engelleyerek, atardamarın tıkanmasını önler, böylece kalp krizi ve felç riskini azaltır, tansiyonu düşürür.
*Şeker hastalarının, kalp hastalığı ve felç riskinden daha çok etkilendikleri için diğer insanlara göre daha fazla balık yemelidirler
*Balığın kılçığında bulunan yüksek orandaki kalsiyum ve fosfor kemiklerin sağlığı ve dayanıklılığı bakımından önemlidir.
HİNDİ ETİ: Hindi eti kırmızı ete göre daha ekonomik, protein açısından da dana etine daha yakın. Bu nedenle de sofrada yeri olması gereken bir besin.
FAYDALARI:
*Hazmı kolaydır; hasta – sağlam herkese tavsiye olunur.
*Piliç eti vasıflarındadır.
*Yaşlanmaya karşı direnç oluşturur.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
haberler

2013 Kadın Saç modelleri Erkek saç modelleri