4/01/2012

Çocuk zekasını arttırmak için yiyecekler,Zeka arttıran besinler

Zekayı sadece genetik unsurlara bağlamamak gerekir. 

Kalıtımla birlikte gelen genetik unsurların yanısıra; hamilelik döneminde bebeğe müzik dinletmek, yeteri kadar kilo almak, düzenli beslenmek ve spor yapmak gibi bebeğin gelişimini de etkileyen bir çok unsur vardır. Bebek bu pek çok unsurun tesiri sonucunda dünyaya belli bir potansiyelle gelir.

Bebeğin zekası hamilelik süresindeki annenin çevresinin 'si ve doğumdan sonraki bir kaç aya bağlı olarak değişlenlik gösterir.

Omega-3 yağ asitleri
Bu yağ asitleri rahimdeki gelişim kadar bebeğin zekasını da etkiliyor. Hamilelik dönemi boyunca omega-3 açısından zengin balık tüketimine veya kapsül alımına dikkat edilmesi gerekiyor.

Kolin
Bu madde beynin hafıza ve öğrenme bölümlerinin gelişiminde önemli bir rol oynuyor. Hamile bayanların günde 450 mg, emzirenlerin ise 550 mg kolin alması öneriliyor. Kolin yumurta, dana eti ve süt ürünlerinde bol miktarda bulunuyor.

Annenin diş sağlığı
Diş hastalığı olan anneler erken doğum veya zayıf bebek dünyaya getirme gibi durumlarla karşı karşıya kalabilirler. Bu bebeklerde öğrenme bozukluğuna oldukça sık rastlanır.

Stres
Bebek bekleyen bir annenin stres altında olması en önemli faktörlerden biridir. Stres sadece fiziksel gelişimi değil zeka gelişimini de olumsuz yönde etkiler. Stres rahime giden kan akışının azalmasına ve doğal olarak beyin gelişiminin sekteye uğramasına neden olur. Bu nedenle hamilelik sürecinde stres altında hissediyorsanız kesinlikle bir psikologa başvurmalısınız.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
haberler

2013 Kadın Saç modelleri Erkek saç modelleri