4/02/2012

Madonna Diyeti ,Madonna makrobiyotik diyeti nedir? Tarifi? Nasıl yapılır?

İçerik; Madonna diyeti nedir? Nasıl yapılır? Madonna Makrobiyotik diyeti tarifi,yapılışı



Bu görünümünün sırrını uzun zamandır uygulamış olduğu makrobiyotik beslenme tarzına bağlı olduğunu söylüyor. Bu program ile hem vücut sağlığını hem de ruh sağlığını dengelediğini belirten ünlü sanatçı, makrobiyotik diyetin yasakları arasında olan alkol, sigara ve tatlıyı da tamamıyla hayatından çıkardığını söylüyor. Madonna her gün asla aksatmadan spor yaptığı ve bu konuya beslenme alışkanlığı kadar önem verdiğini açıklıyor.


Makrobiyotik diyet listesi sebze, tahıl ve balıktan oluşmaktadır. Et ve süt ürünleri ile ekmekte bu diyet listesinin yasakları arasında yer almaktadır. Makrobiyotik beslenme programında var olan bütün gıdaların taze ve doğal olması gerekmektedir. Tahılların mutlaka püre biçiminde tüketilmesi ve beyaz, kepekli fark etmez hiçbir ekmekten yenmemesi gerekmektedir. Bu diyet programı esnasında dışardan yediklerinizi ve yapılışlarını kontrol edemeyeceğinizden ötürü restoranlardan da uzak durmanız gerekecektir.


Tüketilebilir gıdalar arasında salata, tahıllar, kabuklu meyveler ve deniz yosunu bulunmakta. Aslında balık dışında bakıldığı zaman makrobiyetik diyetin katı bir vejetaryen diyeti olduğu da düşünülebilir. Makrobiyotik diyet nedir


- Makrobiyotik diyetİ uygularken yediklerinizin %50 ile 60’ı kadarının tam tahıllı gıdalardan oluşuyor olması gerekir.
- Makrobiyotik diyetin en önemli parçası çorbadır. Günde en az 2 tabak kadar çorba içilmeli.
- Günlük besinlerin %25 ile 30’ı kadarı sebzelerden oluşmalıdır. Bu miktarın yaklaşık üçte biri pişmemiş yani çiğ sebzelerden oluşmalı. Diğer kalan kısmında ise sebzelerin haşlanarak, kaynatılarak, fırında ya da tavada pişirilerek tüketilmesi gerekir.
- Balık ve deniz ürünlerini haftada birkaç kez tüketebilirsiniz. Makrobiyotik Beslenme
- Makrobiyotik diyeti uygularken belli miktarlarda olmak şartıyla kuruyemiş serbesttir.
- Elma, armut, üzüm, şeftali, kayısı ve kavun gibi meyveleri düzenli olarak tüketilebilir. Ancak mango, papaya ve ananas gibi tropikal olan meyvelerden uzak durulması gereklidir.
- Tatlıyı da haftada 2 ile 3 kez olmak şartı ile yiyebilirsiniz. Tercihinizi de çikolata ya da pekmez gibi yüksek miktarda kalori içeren tatlılar yerine daha çok kurutulmuş meyve gibi yapay tatlandırıcı içermeyen tatlılardan yana kullanmanız önerilmektedir.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
haberler

2013 Kadın Saç modelleri Erkek saç modelleri