9/12/2011

Çocukları zayıflatmak için,Kilolu çocuklara kilo verdirmek

Çocukları zayıflatmak için
  Çocuklarda obezite oranı gün geçtikçe artış göstermektedir. Bunda çağımızın televizyon ve bilgisayar çağı olmasının büyük katkısı vardır. Obezite problemi bulunan çocuklar obezite rahatsızlığı bulunan yetişkinlere oranla daha fazla sağlık sorunu ile karşı karşıya kalabilirler. Obezite problemi ile karşı karşıya kalan çocuklar için hazırlanmış özel diyet programları mevcuttur.

Anne adayları henüz daha hamile iken bebeklerinin sağlığı için özen göstermeye başlamalıdır. Bu nedenle anne adayı hamilelik döneminde sağlıklı bir diyet uygulamalıdır. Anne sütü bebek için en ideal besin kaynağıdır. Bazı çalışmalar anne sütü içen çocuklarda obezite riskinin bebek maması yiyen çocuklara oranla daha az olduğunu ortaya koymuştur. Bunun nedeni bebek maması ile beslenen çocukların kanında yağ dokusunu harekete geçiren insülün konsantrasyonunun bulunmasıdır.

Ebeveynler çocuklarına sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırmalıdır. Örneğin çocuklar et içeren pizza çeşitleri yerine sebze ağırlıklı pizza çeşitlerini yemeye alıştırılmalıdır. Bazı ebeveynler çocuklarını erken yaşta düşük yağ diyetine sokmaktadır. İki yaş altındaki çocukların beslenmelerinde belli bir oranda yağa ihtiyacı vardır. İki yaşın ardından çocuklar yağ oranı düşük sütleri içmeye alıştırılmalıdır. Yağ oranı yüksek sütlerde doymuş ya oranı oldukça fazladır. Aşırı miktarda tüketilen doymuş yağ kardiyovasküler rahatsızlıkların ortaya çıkmasına neden olur.

Son olarak ebeveynler çocuklarının gün boyu bilgisayar ve televizyon karşısında oturmasına izin vermemelidir ve çocuklarını erken yaşta spor yapmaya alıştırmalıdır. Bunun için en ideal yöntem çocuklar bir spor aktivitesine yazdırmaktır. Yüzme, tenis, voleybol gibi aktiviteler çocukların hem sağlığına hem de sosyal hayatına katkıda bulunur. 

0 yorum:

Yorum Gönder

 
haberler

2013 Kadın Saç modelleri Erkek saç modelleri