9/12/2011

Hamilelerin içmesi gereken bitki çayları

Hamileler için tavsiye bitki çayı tarifleri


Hamile kadınlar, hamilelik döneminde canlarının çektiği herşeyi yiyip içmemelidir.Özellikle yemelerine ve içmelerine çok dikkat etmelidirler.HEm çocuğun hemde kendi sağlığınız açısından beslenmenize özen göstermelisiniz.


Çayı çok seven kadınlar hamilelik döneminde de çay düşkünlükleri devam etmektedir.Ancak her çay faydalı değildir ve hamilelikte zararlı olan çaylar da bulunmaktadır.
Fakat sağlıklı olan ve hamilelik döneminde i.meniz gereken çaylarda bulunmaktadır.Doğanın sunduğu ve bir çok bitki çayı hamilelik döneminde çok fayda sağlamaktadır.İşte o çaylar;

Sağlıklı Bitki Çayları

Adaçayı
Direnci arttırır, sinirleri yatıştırır, bulantıyı azaltır, hazmı düzeltir. 5-6 adet adaçayı yaprağını demleme kabının içinde kapalı olarak 10dk. bekletilerek hazırlanır ve günde 1-2 kupa içilebilir.

Papatya çayı

Gaz ve ağrı giderir, ödem söker, sindirimi düzenler, antiseptik özelliği vardır. Heyecanı ve gerginliği alır. Kurutulmuş papatya ile kolayca hazırlanır.


Melisa yaprağı çayı
Hemileleri rahatlatır ve uyumalarına yardımcı olur, hazmı düzenler, gazı giderir.


Isırgan otu çayı
Ferahlatıcı özelliği vardır. Emzirme döneminde süt oluşumunu hızlandırır. 5-6 adet ısırgan otu yaprağını 10dk. demleme ile yapılacak olay çay günde 1-2 kupa içilebilir.


Kuşburnu çayı
Kendinizi güçlü hissetmenizi sağlar, C vitamini içerir, kabızlığı engeller, öksürüğe iyi gelir. Kuşburnu meyvelerini ikiye-üçe bölüp demleme kabına koyunuz ve üzerine sıcak suyu dökünüz. 5-6 dakikalık bir demlemeyle içebilirsiniz.


Ihlamur çayı
Öksürüğe iyi gelir rahatlatır, yatıştırıcı etkisi vardır, mideye iyi gelir. Ihlamuru kaynatıp demini aldıktan sonra istediğiniz kadar içebilirsiniz.
Nane çayı
Hamilelik döneminde mide bulantılarına karşı etkilidir. Ferahlık verir, soğuk algınlığına iyi gelir, sinir sistemini rahatlatır.
Rezene çayı
Sinirlere iyi gelir, sancıları azaltır, gaz giderir. Rezene poşet çayın üzerine sıcak su ilave  ettikten sonra 5-10 dakika demlemeye bırakın.

Elma çayı
Kendinizi güçlü hissetmenizi sağlar. İçerisinde C vitamini bulunur. Rahatlatır, yorgunluk giderir.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
haberler

2013 Kadın Saç modelleri Erkek saç modelleri