Dudak çatlakları nasıl geçer tedavisi;Yazıya geçmeden kişisel tavsiyem lip balm (dudak koruyucu kullanın)
lip balmlar dudaklarının nemlendirirken korur ve dudağınızın çatlamasını önler
Dudaklarımız yapısı itibariyle soğuktan sıcaktan kısacası dış faktörlerden çabuk etkilenen organlarımızdır.Bu yüzden ilaca kimyasala gerek kalmadan doğal yollardan dudak bakımını ve dudak çatlamasını önleyebilirsiniz.
Dudaklarınızın çatlaması b8 vitamini eksikliğinden kaynaklanır.Fındık badem ceviz yumurta sarısı ve soya unu bu vitamin eksikliğini giderir.Bunlardan yapacağınız kür ve maskeler dudaklaınızı harika bir görünüme kavuşturabilir.
maskeyi şu şekilde hazırlayabilirsiniz.Soya unu ve un haline getirilmiş fındığı steril bi kapta bi kaç damla badem yağıyla krem kıvamına getirip dudaklarınıza sürdüğünüzde dudak çatlaması sorununuz çözülür.
Endişe edilecek bir durum yok. Aşağıdaki reçetelerden herhangi biri çatlakları gidermek maksadı ile kullanılabilir:
Hazırlanışı: 2 çay bardağı cevizyağına; 2 çorba kaşığı eritilmiş bal mumu konur. Karıştırılarak soğutulur. Küçük bir şişeye doldurulur. Sabahları, dudaklara sürülür.
3 çorba kaşığı eritilmiş tavukyağı ile 1 kahve kaşığı eritilmiş balmumu karıştırılır. Karıştırılarak soğutulur. Dudaklar, önce gülsuyu ile temizlenir, sonra bu karışımdan sürülür.
Aynı maksadla dudaklara gülyağı, yağlı krem vya günde bir kaç kere toz şeker de sürülebilir.
AYRICA; armut, elma, erik, incir, kayısı, greyfurt, şeftali, havuç, kabak, muz, bezelye, ıspanak, mercimek, karnabalar, pancar, arpa ekmeği, pırasa ve kırmızıbiber yemek de çok faydalıdır.
Dudak çatlamasıDudağınız çatlaksa sigaraya dikkat
Kış aylarında ortaya çıkan dudak çatlakları, sigara tiryakilerinde dudak kanseri riskini arttırıyor. Nikotin ve katranın tenle doğrudan temas etmesinin tehlikeli olduğunu belirten Prof. Dr. Özcan Aşçıoğlu, çatlak dudakla sigara içmenin dudak kanserine davetiye çıkarmak anlamına geldiğini söylüyor.
İnsan sağlığı üzerinde birçok olumsuz etkisi olan, başta kanser olmak üzere birçok hastalığa davetiye çıkaran sigara dudakların rengini de değiştiriyor, morarmaya neden oluyor. Çeşitli nedenlerle çatlayan dudaklarda ise, nikotinin tenle doğrudan temas etmesi sonucu dudak kanseri tehlikesi riski önemli ölçüde artıyor.
Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ramazan Demir, genellikle sigara tiryakilerinin dudaklarında morlaşma görüldüğünü, ten renginin de normal renginden uzaklaşarak değişime uğradığını belirtti. Demir, şunları söyledi:
’’Sigarayı bırakan kişiler nefes alıp vermede, daha az yorgunluk belirtileriyle karşılaştıkları gibi fiziki olarak da değişimi hisseder. Mor dudakların en önemli nedeni sigaradır.
Tiryakiliğe son veren kişilerin kanlarındaki karbondioksit ve karbonmonoksit oranları azalır, oksijen oranı artar. Eski içiciler, 5-10 gün gibi bir sürede mor dudaklardan kurtulup sağlıklı, canlı renge sahip dudaklarına yeniden kavuşurlar. Dudaklardaki morluk kesinlikle normal değildir. Bu renk, sigaranın ne kadar zararlı olduğunun bir göstergesidir diyebiliriz.’’
0 yorum:
Yorum Gönder