4/01/2011

Dil Saraması sebebi,nedenleri,tedavisi,Dilde sarılık

Dil saraması neden olur,Dilde sarılık,Dilde sarılık tedavisi
Ağız ve diş sağlığı uzmanlarına göre, dildeki bazı belirtiler, birçok hastalığın habercisi olabiliyor.


Buna göre, vitamin eksikliği, diyabet, astım, grip gibi hastalıklar, dilimizin rengine ve şekline bakılarak anlaşılabiliyor.

Biraz sarı renkteki dilin, bu kişinin, bir önceki akşam çok içki ve sigara içtiğini ya da uzun süredir su içmediğini gösterdiğini belirten uzmanlar, bu sebeple sabah dişler fırçalanırken dilin de fırçalanmasını öneriyor. Ancak bazı hormon ilaçlarının da dilin sararmasına sebep olduğu ifade ediliyor. Doktorlar, grip başlangıcında da dilin sarımsı bir renk aldığını kaydediyor.

Dilin üzerindeki kabarcıkların yok olması ve renginin hafif kırmızıyı andırması, özellikle kadınlarda demir, B12 vitamini ve folik asit eksikliğinin bir işareti olarak gösteriliyor. Uzmanlar, demir ve B vitamini eksikliği için ise kırmızı et ve bol bol yeşil sebze yemek gerektiğini vurguluyor.

Dilin üzerindeki kabarcıklarda büyüme görülmesi ise fazla antibiyotik alınmasının bir belirtisi olarak ifade ediliyor. Doktorlara göre, çok fazla içilen sigara ve alınan kafein, dilin rengini siyaha dönüştürebiliyor.

Dişte beyaz tabakalar oluşması, ağızda mantarlar oluştuğunu gösteriyor. Uzmanlara göre, mantarlar çoğunlukla dilin arka tarafında bulunuyor. Böyle bir dil, genellikle astım ve şeker hastalarında görülüyor. Ancak bebeklerde de uzun süren antibiyotik tedavisinden sonra bu duruma rastlanabiliyor.

Dilin büyük kısmını beyaz ya da sarımsı lekeler kaplaması, aft oluştuğunun bir işareti olarak gösteriliyor. Dilde yaralar çıkması, vücudun başka bir bölümünün rahatsız olduğunun ya da bağırsaklarda bir sorun olduğunun göstergesi olabiliyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
haberler

2013 Kadın Saç modelleri Erkek saç modelleri