Kan dolaşımını arttıran bitkiler
Kekik, Ada çayı, Fesleğen, Menekşe, Nane, Anason, Sarmısak
Hazırlanış Şekli:
* Kekik karışımıyla, adaçayı demlenmesi hazırlanır. Süzülerek elde edilen sıvıya bir miktar sarmısak suyu ilave edilerek karıştırılır. Hazırlanan bu karışımdan yemekten önce bir çorba kaşığı içilir.
* Fesleğen ve menekşe yaprakları kurutulduktan sonra sıcak suda on
dakikabekletilir. Süzülerek elde edilen sıvı bal ile tatlandırılarak, şurup kıvamına gelinceye kadar karıştırılır. Hazırlanan bu şuruptan yemekten önce bir fincan içilir.
* Nane, anason, ada çayı lerinin karışımından demleme hazırlanır. Hazırlanan bu demlemeden, kan dolaşımını sağlamak için yatmadan önce bir bardak içilir.
* Kan dolaşımının sağlanması için, mümkün olduğu kadar çok sarmısak yenir. Bu şekilde hem küçük kan dolaşımı hem de büyük kan dolaşımı sağlanmış olur.
0 yorum:
Yorum Gönder