ÖKSÜRÜK İÇİN REÇETELER :
1. REÇETE :
* 15 gr meyan kökü,
* 15 gr andız kökü,
HAZIRLAMA KULLANIM ŞEKLİ : 1 y.k. karışım 250 ml suda 5 dak.kaynatılır, süzülür.İki çay karıştırılır. Saatte 1 y.k. alınır.
2. REÇETE :
* 15 gr kök hatmi,
HAZIRLANIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ : 1 y.k. 1 s.b. suda 8 saat demi süzülür. İki çay karıştırılır. Saatte 1 y.k. alınır.
3. REÇETE :
* 20 gr mürver çiçek ve yaprakları
* 20 gr okaliptüs yaprağı,
* 20 gr akciğerotu kökü,
* 10 gr kekik,
* 10 gr anason tohumu,
* 10 gr rezene tohumu,
HAZIRLANIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ : 1 y.k. karışıma 1 s.b. su haşlanır, 10 dak. Demi süzülür.İçmeden önce ısıtılır. Günde 3-4 ç.f. içilir.
4. REÇETE :
* 100 gr hatmi kökü,
HAZIRLANIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ : 1 y.k. hatmi 1 s.b. soğuk suda 8 saat demlenir süzülür. İki çay karıştırılır.
İçmeden önce ısıtılır. Günde 3-4 çay fincanı içilir.
0 yorum:
Yorum Gönder